Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@22:18:56 GMT

قیمت دلار 2 بهمن 99 / علت کاهش قیمت دلار چیست؟

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۵۳۱۱۳

قیمت دلار 2 بهمن 99 / علت کاهش قیمت دلار چیست؟

قیمت دلار این روزها با نوسانات روبه رو است . قیمت دلار در بازار و صرافی دولتی متفاوت است. قیمت دلار در سال اخیر با افزایش چشم گیری روبه رو بوده است. قیمت دلار ارز بین المللی محسوب می شود که در تجارت اهمیت دارد. قیمت دلار را با ما دنبال کنید.

تحلیل ترامپی‌های بازار ارز این بود که ترامپ پیروز انتخابات آمریکا خواهد بود و پیروزی او باعث تداوم انتظارات تورمی در بازار و مانع تخلیه حباب ارزی خواهد شد؛ قماری که باخت سنگینی را بر آنان تحمیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار ارز از اواخر مهرماه، سه موج نزولی را تجربه کرده است. موج اول، قبل از انتخابات آمریکا رخ داد، جایی که عده‌ای از فعالان تصور کردند ممکن است ترامپ برنده انتخابات آمریکا نباشد. در این موج، بازار از سقف تاریخی ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومانی عقب نشست و به زیر کانال ۳۰ هزار تومانی رفت. موج دوم ریزش دلار، پس از انتخابات آمریکا رخ داد، زمانی که عنوان شد برنده این رقابت نامزد دموکرات بوده است.

در واکنش به این اتفاق، اسکناس آمریکایی تا محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان هم نزول کرد، ولی پس از آن وارد فاز اصلاح قیمت شد و مدت زیادی در کانال ۲۵ هزار تومان نوسان کرد. موج سوم ریزش دلار از زمانی آغاز شد که احتمال تایید نتایج انتخابات آمریکا در کنگره این کشور زیاد شد؛ این اتفاق موجب شد، معامله‌گرانی که تصور می‌کردند ترامپ در لحظه آخر ورق را بازگرداند، ناامید شوند و شروع به فروش ارزهای ذخیره خود کنند. دلار در ادامه حرکت در موج سوم ریزش، کانال ۲۳ هزار تومانی را از دست داد و وارد کانال ۲۲ هزار تومانی شد. در معاملات پشت خطی روز یکشنبه نیز گفته می‌شد که اسکناس آمریکایی به کانال ۲۱ هزار تومان رفته است. بازار از اوایل شهریورماه کانال ۲۲ هزار تومان را به چشم ندیده بود و آخرین باری که کانال ۲۱ هزار تومان را تجربه کرده بود، به مردادماه سال‌جاری بازمی‌گشت.

کلیک کنید:محسن تنابنده در قسم/ لحظه دیدنی دریافت جایزه جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا+فیلم

به‌طور خلاصه می‌توان گفت، هواداران ترامپ در بازار دلار در سه مرحله از بازار خارج شدند، قبل از انتخابات، بعد از انتخابات و در مرحله آخر با تایید انتخابات آمریکا توسط کنگره.

اثرات یک انتخابات بر قیمت دلار و بازار ارز 

تاثیرگذاری عامل انتخابات آمریکا بر بازار ارز را می‌توان با یک اتفاق ترسیم کرد؛ زمانی که اعلام شد برخلاف نظرسنجی‌ها، ترامپ در ایالت فلوریدا پیروز شده است، خریداران به بازار هجوم آوردند و اسکناس آمریکایی را تا مرز ۳۰ هزار تومان بالا بردند. مدت کوتاهی نگذشت که در خبرها عنوان شد بایدن در ایالت‌های ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا شانس پیروزی بالایی دارد. با اعلام این خبر، اسکناس آمریکایی در چنان مسیر ریزشی قرار گرفت که قیمت به سرعت به کانال ۲۷ هزار تومانی رفت و با قطعی شدن پیروزی بایدن، عقب‌گرد قیمتی تا مرز ۲۳ هزار تومانی نیز صورت گرفت. پس از اینکه موج دوم نزولی دلار در محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان متوقف شد، بازار روزگار آرامی را پشت‌سر می‌گذاشت؛ قیمت از آذر تا اواسط دی‌ماه، نوسانات بسیار محدودی داشت. با این حال، آرامش بازار در روزهای انتهایی دی ماه با ورود موج جدیدی از فروشندگان از دست رفت.

موج جدید ریزش قیمت دلار

 در بیست و هفتمین روز دی ماه، حرکت ریزشی دلار با سرعت بیشتری ادامه یافت و این ارز هزار تومان دیگر از ارزش خود را از دست داد. دلار در اولین روز هفته محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان از دست داد و با فعالیت قوی فروشندگان تا ۲۲ هزار و ۸۵۰ تومان نزول کرد. اسکناس آمریکایی از اوایل شهریورماه همواره بالای مرز ۲۳ هزار تومانی نوسان کرده بود. عقب‌گرد قیمتی دلار به انتهای تابستان تحت‌تاثیر موج سوم فروشی بود که از چهارشنبه دو هفته پیش آغاز شد، جایی که بازار از مرز ۲۶ هزار تومانی پایین آمد.  به گفته فعالان، موج سوم ریزش دلار تحت‌تاثیر این مساله صورت گرفته است که معدود هواداران ترامپ در بازار ارز داخلی، امید خود برای ماندن او در کاخ سفید را از دست داده‌اند.

تغییر انتظارات در بازار ارز و قیمت دلار

به باور برخی از معامله‌گران، پایان فشار حداکثری و ورود بایدن به کاخ سفید، سمت و سوی انتظارات در بازار ارز داخلی را تحت‌تاثیر قرار داده است. عده‌ای از معامله‌گران از احتمال بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریم‌ها صحبت می‌کنند و گروهی اعتقاد دارند که پول‌های بلوکه شده ایران ممکن است آزاد شود. چنین امیدواری‌هایی موجب شده است که برخی از معامله‌گران تمایل بیشتری به فروش ارز خود پیدا کنند.

قیمت‌های مختلف انتظاری قیمت دلار

قیمت دلار تا کجا افت می‌کند؟ شاید این مهم‌ترین سوالی باشد که این روزها، معامله‌گران ارزی در پی یافتن پاسخ آن هستند. مقام‌های دولتی نیز سیگنال‌هایی در مورد کف قیمتی دلار مخابره کرده‌اند. به‌عنوان مثال، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اخیرا در صحبتی عنوان کرده است، اگر منابع بلوکه شده ارزی ایران آزاد شوند، قیمت دلار تا ۱۵ هزار تومان نیز می‌تواند افت کند. این در حالی است که عنوان شده مجلس نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی را برای دلار در نظر دارد. در لایحه بودجه نیز قیمت ۱۱ هزار و۵۰۰تومانی برای دلار ارائه شده است.

برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که قیمت دلار کار دشواری برای شکست مرز ۱۷ هزار تومانی در کوتاه مدت دارد. از نگاه آنها حتی اگر اسکناس آمریکایی به زیر مرز یاد شده نزول کند، احتمال برگشت قیمتی آن بسیار زیاد خواهد بود. این دسته اعتقاد دارند که تا تحریم‌ها برداشته نشوند و اثر لغو آنها در اقتصاد به شکل محسوس احساس نشود، نمی‌توان انتظار افت شدید بیشتر قیمت دلار را داشت. به نظر می‌رسد موج نزولی دلار با نزدیک شدن دوران بایدن اندکی کاهش پیدا کند و بازار پس از آن منتظر اخبار خواهد بود. در صورتی که خبر مثبتی برسد، قیمت دلار دچار ریزش دیگری خواهد شد. در این میان، عده‌ای از معامله‌گران هم عنوان می‌کنند، اگر دلار افت قابل توجهی را تجربه نکند، برای صعود به سقف‌های پیشین کار دشواری پیش‌رو دارد.

نگرانی از عدم ثبات قیمت دلار

قیمت دلار در روزهای اخیر دچار نوسان کاهشی شدیدی شده است؛ کاهش‌های آنی باعث شده‌اند که اطمینان به روند بازار بار دیگر کاهش پیدا کند و برخی از فعالان اقتصادی ترجیح دهند که خرید و فروش‌های خود را تعلیق کنند. برخی از کارشناسان به بازارساز پیشنهاد می‌دهند که در درجه اول به‌دنبال ایجاد ثبات قیمتی در بازار باشد و پس از آن طی یک روند آرام و قابل کنترل اقدام به کاهش قیمت دلار کند. در واقع تنها در دوران کم‌نوسان است که فعالان اقتصادی می‌توانند با آرامش بیشتری برنامه‌های اقتصادی خود را تنظیم کنند. دلار چهارشنبه دو هفته پیش ۲۶ هزار تومان بود و در ابتدای هفته جاری به کانال ۲۲ هزار تومانی رسید. ۴ هزار تومان نوسان طی ۱۴ روز برای بازار ارز بسیار سنگین است و باعث می‌شود که گروهی تلاش کنند از بالا و پایین‌های شدید قیمت به سود خود استفاده کنند.

این اتفاق در حالی رخ داد که بازار یک ماه در کانال ۲۵ هزار تومانی آرامش داشت؛ در صورتی که قصد بازارساز افت قیمت دلار بود، می‌توانست با آرامش بیشتری این ارز را تا انتهای سال به کانال‌های پایین تر هدایت کند.

عنوان قیمت(ریال) تغییر روز قبل دلار ۲۱۷,۹۹۰ ۵.۲۷% ۲۲۹,۴۷۰ یورو ۲۶۳,۹۳۰ ۵.۳۲% ۲۷۷,۹۶۰ پوند انگلیس ۲۸۹,۶۸۰ ۸.۱۸% ۳۱۳,۷۱۰ درهم امارات ۵۸,۴۹۰ ۷.۹۵% ۶۳,۱۴۰ لیر ترکیه ۲۸,۲۰۰ ۸.۵۱% ۳۰,۶۰۰ فرانک سوییس ۲۴۲,۳۰۰ ۰.۶۳% ۲۶۱,۵۰۰ یوان چین ۳۲,۸۰۰ ۸.۲۳% ۳۵,۵۰۰ دلار کانادا ۱۶۷,۲۵۰ ۸.۲۵% ۱۸۱,۰۵۰ دلار استرالیا ۱۶۵,۲۰۰ ۸.۲۳% ۱۷۸,۸۰۰ ریال عمان ۵۵۵,۶۰۰ ۷.۷۶% ۵۹۸,۷۰۰ کرون نروژ ۲۵,۱۰۰ ۸.۳۷% ۲۷,۲۰۰

ادعای حسن روحانی درباره قیمت دلار در حالیست که بسیاری از کارشناسان ریزش قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان را محتمل نمی‌دانند. اما آزاد شدن پول‌های بلوکه شدن ایران چقدر محتمل است؟

میثم‌ رادپور، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با احتمال آزاد شدن پول‌های بلوکه شده ایران گفت: آزاد شدن پول‌های بلوکه شده به مذاکرات ایران و آمریکا بستگی دارد که این امر در کوتاه‌مدت محقق نمی‌شود. بانک‌هایی که پول‌های ایران را بلوکه کردند مبادلات اقتصادی زیادی با بانک‌های آمریکایی دارند و از طرفی در صورت آزاد کردن پول‌های ایران جریمه می‌شوند و برای همین ترجیح می‌دهند مبادله با ایران را قطع کنند. از طرفی بازگشت به برجام و مذاکره با آمریکا نیز کار آسانی نیست. زیرا آمریکا مسائل حقوق بشری و موشکی را نیز مورد توجه قرار داده است و ایران از صنعت موشکی خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.

این کارشناس با اشاره به کسری بودجه دولت گفت: پول‌های بلوکه شده ایران در کره ‌جنوبی حدود ۷ میلیارد دلار است که با احتساب نرخ ۲۰ هزار تومان برای هر دلار حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان می‌شود و بخش قابل توجهی از کسری بودجه را شامل می‌شود. با توجه به کاهش درآمدهای نفتی و افزایش هزینه‌های دولت، تورم در سال آینده افزایش خواهد داشت و بعید است قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان برسد.

به گفته رادپور از طرفی کاهش قیمت ارز با کاهش متناسب قیمت کالاها و خدمات هم‌خوانی ندارد و به همین دلیل اصرار دولت برای کاهش نرخ ارز منطقی نیست. زمانی که قیمت دلار افزایش پیدا می‌کند قیمت کالا و خدمات نیز روند صعودی دارد اما با کاهش قیمت دلار شاهد کاهش منطقی کالا و خدمات نیستیم.

این کارشناس در رابطه با کاهش قیمت دلار بر بازار سهام گفت: همانطور که گفتم به نظر نمی‌رسد قیمت دلار از ۲۰ هزار تومان افت بیشتری داشته باشد، اما بورس احتمال کاهش قیمت دلار را پیش‌خور کرده است و و حتی اگر دلار تا این محدوده ریزش کند تداوم ریزش‌های بورس منطقی نیست و بورس با قیمت ۲۰ هزار تومان جذاب خواهد بود و ریزش بورس به خاطر ریزش قیمت دلار اتفاق نخواهد افتاد.

همچنین باقر خادمی در رابطه با احتمال کاهش نرخ دلار گفت: سخنان رئیس جمهور در رابطه با کاهش قیمت دلار تا ۱۵ هزار تومان با آزاد شدن منابع بلوکه شده، محقق نخواهد شد و پایین‌تر آمدن قیمت دلار از ۲۳ هزار تومان با این حجم از کسری بودجه بعید است.

از طرفی سلمان نصیرزاده عقیده دارد اگر قیمت دلار ریزش زیادی داشته باشد شاخص کل بازار سهام حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد خواهد بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: قیمت دلار پول های بلوکه شده اسکناس آمریکایی انتخابات آمریکا معامله گران کاهش قیمت دلار ۲۰ هزار تومان ۲۳ هزار تومان هزار تومانی بازار ارز آزاد شدن موج سوم ۲۲ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۳۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکته دلاری قیمت مسکن

تورم «صفر» مسکن در ماه اول سال به سکته قیمت دلاری آپارتمان‌های پایتخت منجر شد. «دنیای‌اقتصاد» آبان سال گذشته در گزارشی مرتبط با «کارگردان جدید بازار مسکن» به اثر ریسک جنگ بر «تغییر رابطه دلار و مسکن» پرداخته بود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ کارنامه فروردین معاملات مسکن تهران از تحقق آن تحلیل حکایت دارد؛ افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار به افزایش قیمت مسکن منجر نشد. در حال حاضر قیمت دلاری مسکن نسبت به قله سال گذشته –خرداد- ۲۴درصد کاهش پیدا کرده است که دو علت دارد؛ یکی در ۱۴۰۲ عمل کرد و دیگری امسال.

مسیر نوسان قیمت مسکن در ماه فروردین از دلار جدا شد؛ این اتفاق مطابق پیش‌بینی‌های سال گذشته تحت تاثیر یک کارگردان جدید بود؛ اوج گیری ریسک تنش نظامی.

بررسی‌ها از آنچه بر اساس داده‌های رسمی در اولین ماه از ۱۴۰۳ رخ داد، نشان می‌دهد، رشد «صفر» قیمت آپارتمان در تهران به لحاظ تغییر ماهانه از یک‌سو و رشد ۱۰ درصدی قیمت دلار در همین فاصله اسفند پارسال تا فروردین امسال از سوی دیگر باعث «سکته قیمت دلاری مسکن» شد.

هر مترمربع واحد مسکونی در پایان سال ۱۴۰۲ بر اساس ارزش دلاری رقمی معادل ۱۳۵۶ دلار قیمت داشت، اما در حال حاضر این قیمت به ۱۲۳۰ دلار کاهش پیدا کرده است.

سطح فعلی قیمت دلاری مسکن در مقایسه با قله تاریخی خود یعنی «مترمربعی ۱۶۰۹ دلار در خرداد ۱۴۰۲» نیز ۲۴‌درصد ریزش کرده است. «متر دلاری» یک دماسنج در بازار مسکن برای تشخیص «استعداد کاهش قیمت آپارتمان» یا سنجش «فاصله قیمت خانه در سطح متعارف» است که البته برای برآورد حباب قیمت نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در فاصله پایان بهار سال گذشته تا فروردین امسال، بخشی از ریزش ۲۴ درصدی قیمت دلاری مسکن به دلیل «سریال کاهش قیمت اسمی آپارتمان در تهران از ابتدای تابستان تا پایان پاییز» رخ داد. اما در فروردین امسال، ظرف یک ماه، قیمت دلاری آپارتمان ۱۰‌درصد سقوط کرد که این به‌خاطر «قطع رابطه دلار و مسکن» در این ماه بود.

از سال ۹۷ تاکنون، نبض قیمت مسکن از نوسان قیمت دلار اثرپذیر بود. از آنجا که جهش دلار در سال ۹۷ به‌خاطر «انتظارات تورمی ناشی از بروز ریسک‌های اقتصادی و عمدتا غیراقتصادی» رخ داد و از آن سال تاکنون، همواره سایه ریسک‌ها روی انتظارات و به تبع در بازار دلار منعکس شده است، نتیجه نااطمینانی‌ها به آینده قیمت‌ها در این سال‌ها موجب شد «تقاضای سرمایه‌ای ملک برای حفاظت سرمایه خود در برابر تورم عمومی، فعال باشد و هیجان به خرج دهد».

از همین رو، طی این سال‌ها متناسب با جهش دلار، بازار مسکن نیز شاهد رشد قیمت‌ها بود به جز در مقاطعی از جمله سال ۱۴۰۰ که «خرید سرمایه‌ای دلار تحت‌تاثیر ریسک ریزش ناگهانی ناشی از احیای احتمالی برجام قرار گرفت»، سرمایه‌ها با قدرت بیشتر به سمت بازار ملک آمد. همچنین در مواقع رکود بورس نیز این شدت ورود تقاضای غیرمصرفی به بازار مسکن تشدید شد.

اما در ماه اول امسال، «بازیگردانی جدید» در بازار مسکن اتفاق افتاد.

تنش نظامی ناشی از حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه و سپس تصمیم ایران برای حمله تنبیهی، «تصور عمومی بروز جنگ» را موجب شد. از آنجا که ریسک جنگ، تهدیدی برای دارایی‌های ملکی -ساختمان- محسوب می‌شود، تقاضای سرمایه‌ای ملکی از رشد قیمت دلار، تحریک نشد بلکه با احتیاط رفتار کرد.

اثر «نبود تقاضای سرمایه‌ای در بازار مسکن فروردین» را می‌توان از «حجم بسیار پایین معاملات خرید آپارتمان در فروردین» که از فروردین سال گذشته نیز کمتر بود، مشاهده کرد. اقلیت خریدار خانه در فروردین امسال مطابق گزارشی که «دنیای‌اقتصاد» در پنجم اردیبهشت ماه درباره این بازار نوشت، «تقاضای مصرفی» بود که، چون از ماه‌ها قبل تصمیم به خرید داشته و خریدش از جنس مصرفی بوده، ریسک نظامی تاثیر منفی بر آن نداشته است.

«دنیای‌اقتصاد» سال گذشته و در روز ۱۲ آبان در گزارشی تحت عنوان جهت یابی تورم مسکن در همین صفحه، از «فاکتور جنگ» تحت عنوان کارگردان تازه وارد در این بازار نوشت و در آن گزارش، پیش‌بینی کرد، «رشد نرخ دلار تحت‌تاثیر این ریسک نمی‌تواند عامل افزایش قیمت مسکن شود».

امروز از روی اولین کارنامه ماهانه معاملات مسکن ۱۴۰۳ مشخص شد، رابطه یا اثرپذیری قیمت آپارتمان از قیمت ارز تحت شرایطی که یکی از آن‌ها می‌تواند ریسک جنگ باشد، قطع شود و این دو در مسیر غیر‌هم جهت نوسان کنند.

آخرین بازار در بازدهی

تابلوی بازدهی بازار‌ها در فروردین ۱۴۰۳ با داده‌های مربوط به قیمت مسکن تکمیل شد.

ثبات قیمت مسکن در سطح ۸۱ میلیون تومان در فروردین امسال -نسبت به اسفند سال گذشته- و تورم ماهانه بسیار نزدیک به «صفر» آن باعث شد بازار مسکن در بازدهی ماهانه آخر شود. میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در فروردین امسال تنها ۰.۲‌درصد نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافت.

این در حالی است که بازدهی بورس ۰.۶‌درصد شد و بازدهی دلار و طلا نیز به ترتیب نرخ‌های ۱۰‌درصد و ۱۵.۷‌درصد را ثبت کردند. این «پایین‌ترین بازدهی» مسکن نیز علامت دیگر از «اثر معنادار ریسک تنش نظامی» روی رفتار تقاضای سرمایه‌ای در بازار ملک است.

در حال حاضر با توجه به اینکه سطح دلاری ارزش آپارتمان‌ها از سطح متعارف، حدود ۱۰۰ دلار بالاتر است، این به معنای «احتمال بالا برای تداوم ثبات قیمت اسمی و کاهش قیمت واقعی در ماه‌های آینده» می‌تواند باشد.

این سناریو در شرایطی مطرح است که «ثبات نسبی قیمت دلار»، «نبود علائم از تنش و ریسک نظامی» و همچنین «سطح پایین قدرت خرید تقاضای سرمایه‌ای در مقایسه با سطح فعلی قیمت آپارتمان» به عنوان سه پارامتر جهت دهنده قیمت ملک به سمت کاهش فعال هستند. به این ترتیب چشم انداز بازار مسکن در ماه‌های آتی منوط به «حفظ وضعیت این پارامتر ها»، شبیه دو فصل تابستان و پاییز سال گذشته خواهد بود.

در مجموع آن دو فصل، میانگین قیمت آپارتمان در تهران بیش از ۵‌درصد افت کرد.

در این میان، جمعی از صاحب نظران اقتصادی دارای دید و تحلیل نسبت به تحولات بازار مسکن، اخیرا در یک نظرسنجی واتس‌اپی، درباره «چشم انداز تورم مسکن» پیش‌بینی کردند، «نرخ رشد میانگین یکساله قیمت آپارتمان در تهران در سال ۱۴۰۳، کمتر از تورم عمومی یکساله باشد».

۵۹‌درصد نظردهنده‌ها این سناریو را پیش‌بینی کردند و در عین حال ۴۷‌درصد نیز همگام بودن تورم مسکن با تورم عمومی را برآورد کردند. این نگاه کارشناسی به بازار مسکن دلالت بر این دارد که در طول سال‌جاری حتی در صورت رشد احتمالی نرخ دلار، به دلیل ناتوانی نسبی قدرت خرید تقاضای سرمایه ای، احتمال رشد قیمت مسکن پایین است.

دیگر خبرها

  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • ثبات قیمت دلار و سکه ادامه دارد
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد